Η αρθρίτιδα είναι φλεγμονή μιας ή περισσότερων από τις αρθρώσεις μας. Ο πόνος, το πρήξιμο και η δυσκαμψία είναι τα κύρια συμπτώματα της αρθρίτιδας. Οποιαδήποτε άρθρωση στο σώμα μπορεί να επηρεαστεί από τη νόσο, αλλά η πιο κοινή στο γόνατο.Αρθρίτιδα είναι η φθορά-καταστροφή του αρθρτκού χόνδρου με συνέπεια την καταστροφή ολοκληρης της άρθρωσης.
Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αρθρίτιδας είναι η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα η μετατραυματική αρθρίτιδα, αλλά υπάρχουν περισσότερες από 100 διαφορετικές μορφές. Ορισμένες μορφές επηρεάζουν τα παιδιά.

knee arthrtitis

Η οστεοαρθρίτιδα συχνά οδηγεί σε τρίψιμο των οστών στα οστά. Τα οστικά σπιρούνια είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό αυτής της μορφής αρθρίτιδας.

Μη Χειρουργική Θεραπεία
Η αρχική θεραπεία της αρθρίτιδας του γόνατος είναι μη χειρουργική.
Τροποποιήσεις τρόπου ζωής.
• Ελαχιστοποιήστε τις δραστηριότητες που επιδεινώνουν την κατάσταση, όπως το ανέβασμα σκαλοπατιών.
• Άσκηση για βελτίωση του πόνου και της λειτουργίας..
• Χάνω βάρος
Φυσικοθεραπεία. Συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του εύρους κίνησης και της ευλυγισίας, καθώς και στην ενίσχυση των μυών στο πόδι σας. Ο γιατρός σας ή ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης που να καλύπτει τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας.
Βοηθητικές συσκευές.
Φάρμακα

Χειρουργική Θεραπεία
Εάν ο πόνος από την αρθρίτιδα προκαλεί αναπηρία και δεν ανακουφίζεται με μη χειρουργική θεραπεία.
Ολική αρθροπλαστική ή μερική αρθροπλαστική γόνατος. αφαιρέστε τον κατεστραμμένο χόνδρο και το οστό και, στη συνέχεια, τοποθετήστε νέες μεταλλικές ή πλαστικές επιφάνειες αρθρώσεων

knee arthrtitis

Η μερική αντικατάσταση γονάτου είναι μια επιλογή όταν η βλάβη περιορίζεται μόνο σε ένα μέρος του γόνατος. (Δεξιά) Προσθετική ολική αρθροπλαστική γόνατος.